Bistro Pizzeria Vesna

Potaknuti željama vjernih kupaca i gostiju, naše smo proizvode odlučili učiniti još dostupnijima otvorivši bistro-pizzeriju u Loboriki gdje možete uživati u pregršt domaćih, slasnih jela spravljenih po tradicionalnoj Vesninoj recepturi čiji su sastojci upravo naši sirevi, mliječni proizvodi i ulje.

Kvaliteta i tradicija

Naša bistro-pizzeria svoja je vrata otvorila upravo u Loboriki, našem domu, u neposrednoj blizini sirane. Želeći upoznati vjerne kupce, ali i sve ljubitelje sireva i mliječnih proizvoda, sa svestranošću naših proizvoda, odlučili smo tradicionalna istarska jela spravljati koristeći isključivo njih.

Naša se jela, poput ostalih naših proizvoda, odlikuju vrhunskom kvalitetom i nezaboravnim okusima i sigurni smo da će svatko u bujnoj lepezi ponude pronaći ponešto za sebe. Kušajte ručno izrađenu tradicionalnu istarsku tjesteninu, razne rižote, morska i mesna jela ili naše nadaleko poznate pizze koje možete oplemeniti s jednim od naših ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Vesnina receptura

Jedinstvenost naše ponude sastoji se u tomu što smo uspješno sljubili tradicionalna istarska jela s našim proizvodima vrhunske kvalitete – sirevima, mliječnim proizvodima i maslinovim uljem – i pomno odabranim sastojcima. Raduje nas približiti Vam samo djelić onoga što Vas očekuje u našoj bistro-pizzeriji i nadamo se da ćete se okušati u spravljanju jednog ili pak svih naniže navedenih specijaliteta Vesnine kuhinje.

Fuži s tartufima za 4 osobe

– 700g domaćih istarskih fuža
– 2 jušne žlice tartufate
– malo ulja od tartufa
– 2 žlice maslaca
– povrtni temeljac za podlijevanje
– tartuf za ribanje
– vrhnje po potrebi
– sol i papar po potrebi

PRIPREMA:

1. Dodati ulje od tartufa i maslac u tavu grijanu na laganoj vatri.
2. Nakon što se maslac otopi, dodati 2 žlice tartufate i podliti temeljcem.
3. U posebnom loncu sa slanom vodom skuhati fuže.
4. Naribati tartufe i miješati umak do željenje gustoće te dodati vrhnje i fuže.
5. Servirati u tanjure i naribati svježi tartuf.

Piletina sa sirom i prženim krumpirićima za 4 osobe

– 1kg pilećih prsa
– 200g mladog kravljeg sira
– sol i papar po potrebi

PRIPREMA:

1. Piletinu narezati na kriške.
2. Staviti na roštilj ili tavu i peći 5 minuta jednostrano te okrenuti i dodati krišku mladog kravljeg sira.
3. Poslužiti s prženim krumpirićima.

Njoki sa šugom za 4 osobe

– 500g junetine
– 200 g luka
– 2 mrkve
– 2 režnja češnjaka
– ½ jušne žlice koncentrata rajčice
– 1 grančica ružmarina
– goveđi temeljac
– sol i papar po potrebi

PRIPREMA:

1. Zagrijati ulje u loncu i dodati sitno nasjeckani luk, mrkvu, češnjak i celer.
2. Dinstati mješavinu i dodati junetinu te nastaviti s dinstanjem na blagoj vatri 2 sata i 30 minuta dodajući crno vino i podlijevajući goveđim temeljcem.
3. Dodati koncentrat rajčice i preostale začine kad je meso željene mekoće.
4. Nastaviti kuhati i miješati do željene gustoće.
5. U posebnom loncu skuhati njoke u slanoj vodi.
6. Poslužiti toplo.

Ravioli sa sirom za 4 osobe

– 500g raviola
– 100g mladog kravljeg sira
– 100g tvrdog kravljeg sira
– 500ml vrhnja za kuhanje
– sol i papar po potrebi

PRIPREMA:

1. Skuhati raviole u slanoj vodi.
2. Dok se ravioli kuhaju, u posebnu tavu dodati 500ml vrnja. Kad se vrhnje zagrije, dodati naribanog tvrdog i mladog kravljeg sira i miješati na blagoj vatri.
3. Poslužiti toplo.

Tjestenina s povrćem za 4 osobe

– 1 crvena paprika
– 1 zelena paprika
– tikvica
– 2 režnja češnjaka
– 1 rajčica
– 1 manji luk
– 600g domaćih lazanjeta
– 2 žlice maslinovog ulja
– 100g maslaca
– povrtni temeljac
– 400g mladog kravljeg sira

PRIPREMA:

1. Luk na sitno narezati i dinstati na maslinovom ulju.
2. Kad luk poprimi zlaćanu boju, dodati narezanu rajčicu.
3. Narezati povrće à la Julienne, dodati u tavu i dinstati.
4. Podlijevati povrtnim temeljcem i ostaviti da prokuha. Dodati začine i maslac po želji.
5. U posebnom loncu skuhati lazanjete u slanoj vodi
6. Servirati toplo i naribati mladi kravlji sir u tanjur.

Pljukanci s pršutom i rokulom za 4 osobe

– 1000g istarskih pljukanca
– 200g pršuta
– 150g rokule
– 100ml bijelog vina
– 100ml vrhnja
– 50 ml maslinovog ulja
– 1 žlica maslaca
– 200ml povrtni temeljac
– 200g mladog kravljeg sira

PRIPREMA:

1. U tavu s uljem dodati maslac i rastopiti ga.
2. Dodati nasjeckani pršut i češnjak pa dinstati na blagoj vatri i podliti bijelim vinom.
3. Kad vino ishlapi, dodati temeljac i nakon kratkog kuhanja dodati vrnje za kuhanje i rokulu.
4. Dodati sol i papar po želji.
5. U posebnom loncu skuhati pljukance u slanoj vodi.
6. Kad je umak željene gustoće, dodati pljukance.
7. Servirati toplo i naribati naribati mladi kravlji sir u tanjur.